Checklist voor een goede security host

24 mei 2017 5 minuten leestijd

Een onbeleefde security host is een van de grootste irritaties van bezoekers van een organisatie. Een goede ontvangst kan het verschil maken voor uw bedrijf. Waar herkent u een goede security host aan?

Het lijkt zo makkelijk. U zet iemand achter een balie en u hebt een security host. Maar zo werkt het dus niet. Lang niet iedereen is geknipt voor deze rol. Bekijk aan de hand van onderstaande checklist of uw security host aan alle punten voldoet!

 

1. Vriendelijk

Een goede security host is altijd vriendelijk, bezit de gave mensen een warm gevoel te geven en is er voor alle gasten.

2. Beleefd

De houding en het gedrag van de security host sluiten aan bij de bedrijfscultuur van de organisatie.

3. Oogcontact

Oogcontact is ontzettend belangrijk. Uit een studie van IFMA blijkt maar liefst 98 procent van de bezoekers dit belangrijk vindt. Met oogcontact laat een security host zijn bezoeker weten dat hij of zij er is en zijn of haar volle aandacht verdient.

4. Behulpzaam

Een goede security host is een helpende hand. De security host neemt bijvoorbeeld de spullen aan van iemand die met volle handen binnenkomt of biedt een paraplu aan bij slecht weer.

5. Betrokken

Een goede security host is oprecht geïnteresseerd in de bezoeker. Hij of zij toont bijvoorbeeld interesse na afloop van een sollicitatiegesprek en herkent iemand die voor een tweede keer op bezoek is.

6. Empathie

Behalve betrokkenheid toont een goede security host empathie. De host kan bezoekers ‘lezen’, past zich aan en voelt van nature aan wanneer een praatje wel of niet gewenst is.

7. Verzorgd

Een goede security host draagt passende kleding die aansluit bij de bedrijfscultuur, heeft verzorgde handen en draagt, als het een vrouw is, subtiele make-up.

8. Observatievermogen

Mensen voelen zich welkom als de situatie veilig is. Een goede security host draagt aan dat veilige gevoel bij door goed te observeren en een mogelijk gevaarlijke situatie tijdig te signaleren.

9. Daadkrachtig

Een security host durft beslissingen te nemen. Als een bezoeker bijvoorbeeld te lang moet wachten of als iemand zich niet gedraagt zoals het hoort, verzint de security host een passende oplossing en grijpt in.